Stenbiderrogn med creme fraiche og grønt

Stenbiderens rogn bliver ikke uden grund sammenlignet med kaviar. Det er en delikatesse, der skal nydes i de første måneder af året, for allerede sidst i marts er det slut for i år. På Hotel Koldingfjord holder vi meget af stenbiderrogn og har denne forret på menukortet, så længe vi kan få danske stenbiderrogn.

Retten er nem at lave selv. Det tager kun tyve minutter og er en lækker forret til en særlig lejlighed.

ingredienser

240 g stenbiderrogn
1/4 l cremefraiche - 38%
1/4 l piskefløde
1 rødløg
1/2 agurk
2½ økologiske citroner
1 frisée salat
1 stort bundt dild
Olie
Salt
Peber
Sukker

1 godt landbrød

Fremgangsmåde

Stenbiderrognen smages til med 2 spiseskefulde citronsaft og lidt revet skal fra en citron samt salt og peber. Stil det herefter til side.

Pisk cremefraiche med 1 spiseskefuld citronsaft, salt og peber. Brug en håndmixer. Konsistensen skal være som mayonnaise.

Pluk små stykker af landbrødet - de skal være cirka på størrelse med en terning. Du skal bruge 15-20 stykker. Vend dem i olie og salt og kom dem på en bageplade. Rist dem i en forvarmet ovn (150 grader) i ca. 5 minutter. De skal være helt sprøde.

Dressing: Fløden piskes let med saft og revet citronskal fra en halv citron. Pisk i ca. 20 sekunder, ikke mere. Kom lidt salt, peber og sukker i dressingen. Stil den herefter på køl. 

Skræl den halve agurk og pil rødløget. Begge dele hakkes helt fint. Hak halvdelen af dilden og vend det hele i en lille skål.

Pluk nogle små buketter fra midten af dit friséesalat-hoved. Skyl dem grundigt og kom det i en skål med iskoldt vand i nogle minutter. Så bliver det helt sprødt. 

Nu er du klar til at anrette:

Placer ca. 60 gram stenbiderrogn på hver tallerken. Form en kugle af den faste cremefraiche og læg den forsigtigt på rognen. Pynt med blandingen af agurk, løg og dild samt de sprøde salatblade. Rundt om rognen hælder du dressing med en ske og spreder croutonerne. Server med skiver af landbrød. Velbekomme.