KNASENDE JULEGODTER TIL STORE OG SMÅ

Det er ikke så svært selv at brænde mandler til julehyggen hjemme i køkkenet.

De smager bedre end dem fra supermarkedet, og det kræver kun en lille times indsats at fremstille sprød og knasende juleslik til hele familien.

Hvis man passer lidt på den varme sukkermasse, kan børnene sagtens være med i køkkenet.

Der er instruktion og opskrift på brændte mandler fra Hotel Koldingfjords konditor lige her. 

1 dl vand
175 gr. sukker
225 gr. mandler

Kog vand og sukker i ca. to minutter. Skru derefter ned på svag varme. Tilsæt mandlerne og kog videre ved svag varme.

Rør godt rundt, mens massen bliver grålig og tykkere.

Tag gryden af varmen og rør godt rundt. Nu vil sukkeret krystallisere få konsistens som sand.

Sær gryden tilbage over den svage varme. Varm under omrøring til sukkeret begynder at smelte igen.

Tag gryden af og rør godt rundt.

Gentag processen, indtil mandlerne har den farve, du ønsker.

Hæld derefter mandler ud på bagepapir og lad dem køle af.

Det er hyggeligt at servere mandlerne i små kræmmerhuse.