Lav dine egne lækre og sunde chips af rodfrugter. Det smager fantastisk og kan bruges til mange forskellige retter. Prøv også vores hjemmelavede dip - den er nem at lave og har masser af smag.

Chips:

Bagekartofler
Selleri
Jordskokker
Persillerødder
Pastinak
2 ltr. smagsneutral olie, eksempelvis rapsolie
1 mandolinjern

Hjemmelavet dip:

2 dl cremefraiche
Salt & peber
1 økologisk citron
5 blade hakket ramsløg (eller 1 bundt purløg)
1 spsk sennep

 

 

Rens rodfrugterne og skær dem i tynde skiver på mandolinjernet, udvandes i koldt vand i minimum 30 minutter. Tages herefter op af vandet og tørres på viskestykke eller køkkenrulle. 

Varm olien op til 160 grader i en stor gryde. (Brug gerne en høj gryde, så olien ikke sprøjter ud over kanten.)

Kom rodfrugterne i lidt ad gangen og rør forsigtigt i gryden, så de ikke hænger sammen. Når de er sprøde tages de op af olien og dryppes af på fedtsugende papir og drys med fint salt. Bliver de ikke helt sprøde kan man tørre dem i ovnen ved 80 grader i 2 timer.

Tag ingredienserne til den hjemmelavede dip og rør dem alle sammen. Smages til med citronskal, citronsaft, salt og peber.

Velbekomme.