Hyldeblomsterne står i fuldt flor lige nu og det er tegn på midsommer.
Her får du opskriften på hyldeblomstsirup, som smager lækkert af sol og sommer.

Hyldeblomstsirup er lækkert på toppen af pandekager og is eller til at marinere ovnstegt laks med.

Brug også hyldeblomstsirup til den mest fantastiske sommerdrink eller bare i et glas iskoldt danskvand.


30 hyldeblomstskærme
1 liter vand
1 økologisk citron skåret i skiver.
Sukker der svarer til mængden af kogt hyldesaft
Glas til opbevaring

Ryst og vask forsigtigt hyldeblomstskærmene for at få eventuelle insekter og snavs af. Kog dem i 30 minutter i en gryde med 1 liter vand, sammen med en økologisk citron skåret i skiver. Lad det trække i 15 minutter. Si herefter dine blomsterhoveder fra og mål op, hvor meget væske, der er tilbage i gryden. Tilsæt en tilsvarende mængde sukker og kog i ca. fem kvarter ved svag til middel varme. Hæld den færdige, afkøled sirup i et glas, som du har rengjort og behandlet med atamon. Glasset opbevares bedst i køleskabet.