NÅR EN PEBERKAGEBAGER…

I Hakkebakkeskoven skal man bruge en mægtig gryde og et kilo smør, når der skal bages peberkager.

Helt så meget smør er der ikke behov for, hvis du vil kaste dig ud i Hotel Koldingfjords lækre pebernødder.

Men de er ikke just kalorielette, så det er med at huske på, at vi ikke bliver tykke mellem jul og nytår, men mellem nytår og jul.

Se opskriften på vores bager Charlottes fantastiske pebernødder lige her.

Held og lykke med dem. Bag rigeligt, de bliver et hit hos familie og gæster! 

100 g smør
100 g sukker
½ dl fløde
¼ tsk. stødt ingefær
½ tsk. kanel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. natron
¼ tsk. hvid peber
200 g hvedemel

Det hele æltes sammen til en ensartet dej – gerne i røremaskine. Vej dejen af og rul pølser på ca. 100 g per stk.

Kom pølserne i fryseren til dagen efter. Nu hakkes pebernødderne ud i passende størrelse – ca. en centimeter per stk. - mens dejen er frossen.

Forvarm ovnen til 200 grader på varmluft. Pebernødderne bages i ca. 10-12 minutter. Hold lidt øje med dem – de skal ikke blive alt for brune.

Husk at smage dem, mens de stadig er lune!