Rabarbergrød er en klassisk dansk sommerdessert som smager fantastisk. Her får du en opskrift, hvor der drysses havrecrumble ovenpå sammen med flødeskum.

Velbekomme.

Rabarbergrød:

1 bundt rabarber
200 g sukker
½ vaniljestang

Havrecrumble:

100 g havregryn
100 g blødt smør
100 g sukker
50 g hvedemel
1/4 ltr. piskefløde

Skær rabarberne i 1 cm skiver, tilsæt sukker og vaniljestang. Kog det ved lav varme indtil du opnår en cremet konsistent.

Alle ingredienser til havrecrumble røres sammen til en homogen masse. Massen trykkes ud på en bageplade med bagepapir og bages ved 160 grader i cirka 20 minutter. Vendes 2 gange undervejs, så hele massen bliver bagt. Lad det herefter køle ned og blend det så til en finere konsistens.

Tip: Kan også anvendes som drys på yoghurt eller skyr.

Fløden piskes let til den bliver cremet.

Anret med rabarbergrøden i bunden, derefter drys med havrecrumble og top med let pisket flødeskum.

Velbekomme.