I skovene omkring Hotel Koldingfjord dufter der lifligt i disse måneder… For ramsløgene topper lige nu og findes overalt i skovbunden og er efterhånden blevet meget populære. For få år siden var det mest at betegne som ukrudt, og de færreste kendte ramsløg, som egentlig er “skovens vilde hvidløg”.  Ramsløg er mildere i smagen end alm. hvidløg, hvilket gør den fantastisk til f.eks. pesto, og farven bliver fantastisk flot.

Her på Koldingfjord bruger vi selvfølgelig naturens lækre råvarer lige uden for døren, så denne gang får du køkkenchefens egen opskrift på en lækker ramsløgspesto med på vejen.

100 g ramsløg
2 dl smagsneutral olie, f.eks rapsolie
50 g hasselnødder
100 g fast ost, f.eks. Kornly fra Arla Unika
Citron, salt og peber


Blend olie og ramsløg, gerne til det bliver varmt, omkring 70 grader, så holder det længere og holder sig pænt grønt.
Rist hasselnødderne og blend i
Riv den faste ost og vend i når massen er kølet lidt af.
Smag til med citronsaft, salt og peber