En klassisk fermenterings-ret er naturligvis sauerkraut.
Det kræver lidt arbejde at fremstille en velsmagende sauerkraut – men det er besværet værd. Men vil man kaste sig ud i det, er der en opskrift og vejledning her. 

Sauerkrat

Kål – alle typer kan bruges.
Salt uden jod
Kommen – efter behag
Dild – efter behag

Sådan gør du:

Kål snittes fint, gerne på mandolinjern

Vej den snittede kål og tilsæt 3% salt. (Vægten af kål x 0,03)

Massér kålen, til den frigiver sin saft. Det tager 10-20 min. og kræver lidt energi

Kål, saft, kommen og dild hældes i krukke eller glas. Fyld den max ¾

Kålen presses under lagen og holdes nede, fx med en stenpose med vand

Stil glasset ved stuetemperatur og lad den fermentere i 20 – 30 dage – alt efter, hvor sur kål du ønsker

Luft glasset ud hver dag de første syv dage. (Der kommer overtryk i glasset)

Sørg for, at kålen konstant er under lagen

Når kålen er færdig, sættes den på køl. Den er bedst efter 2-3 måneder.

Velbekomme!