Kransekager med kirsebær

GØR DIN NYTÅRSAFTEN LIDT MERE LÆKKER!

Traditionel kransekage fejler jo ikke noget. Men vi har ligesom fået det nogle år i træk til nytår, ikke?

Pep de søde sager lidt op i år med en lækker opskrift fra Hotel Koldingfjords bager og konditor, Charlotte Erbe.

Hun fremstiller kransekage stykker med kirsebær. Det giver dem et let syrligt bid og afbalancerer den ellers meget søde kage.

Hvis du har lyst og energi, bliver kagerne ekstra lækre med en top af hvid chokolademousse. 

Ingredienser

200 gr. Kranse XX – det er et produkt fra Odense Marcipan. Det kan erstattes med anden god marcipan, men Kranse XX er nemmere at have med at gøre.
100 gr. sukker
18 gr. æggehvide
70 gr. drænet og hakkede kirsebær – gerne fra frost. 
 

Ingredienser til chokoladetoppe:
½ l fløde
200 gr. hvid chokolade
½ tsk. kanel
5 gr. husblas

Fremgangsmåde

Kranse XX og sukker røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt de finthakkede kirsebær og rør dem i dejen. Massen kommes i sprøjtepose med en glat, rund tyl og sprøjtes på en bageplade med bagepapir i små, flade bunde på størrelse med en femkrone.

Kagerne bages i forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 6-8 min. De skal være gyldne i kanten.

Når kagerne er afkølet, kan de fx pyntes med hvid glasur som på billedet. 

Fremgangsmåde til chokoladetoppe:

Udblød husblasen i koldt vand. Varm fløden til lige under kogepunktet. Vrid husblasen og kom den i en skål med chokoladen og kanel. Hæld fløden over og rør til en ensartet masse. Stil på køl til dagen efter.

Kom massen i sprøjtepose med rund, glat tyl og giv hver kage en fin top.